Страшни истории

Смятам да започна с най-известната история. Тази за кървавата Мери.

Кървавата Мери

Смята се, че американският щат Пенсилвания е родното място на Кървавата Мери. В малка къща там живеела особена старица, която почти не контактувала с останалите хора. Отивала в населените места само когато трябвало да продаде събраните от нея билки. Така се прехранвала.

Никой и не желаел да дружи с нея, дори да я приближи, освен ако не е наложително, защото всички я смятали за зла вещица, която може да ги омагьоса с един поглед.

По същото време, по което живеела билкарката, регионът бил сполетян от странна, в същото време и зловеща беда – малки момиченца започнали да изчезват, без някой да чуе за тях след това. Вината паднала върху Кървавата Мери. Въпреки страха си, група родители се престрашили и отишли при нарочената за вещица отшелница.

Тя отрекла да има нещо общо с липсващите деца. Част от посетилите я обаче забелязали зловеща промяна в нея – вместо да бъде по-стара, тя сякаш била подмладена.Малко след посещението при вещицата се случило необичайно събитие. През една нощ дъщерята на мелничаря станала от леглото си и и тръгнала по посока на силна светлина, която идвала нейде от гората. Родителите й се опитали да я спрат, но сякаш момичето било водено от неестествена сила, на която не можело да се противопосави.

Така момичето поело към мястото, от където идвала светлината, а цялото семейство на мелничаря заедно с всички хора, живеещи близо до тях, тръгнали след него.

Процесията скоро наближила горската обител на Кървавата Мери, но вещицата ги усетила и прекъснала магията, опитвайки се да избяга. Един от селяните обаче успял да предотврати бягствтото й, простелвайки я със сребърен коршум. След като била заловена, тя била изгорена на клада.

Близо до къщурката й, селяните отркили заровените телца на всички изчезнали момичета. Вещицата ги примамвала, убивала ги, а кръвта им изпивала, за да се подмладява.

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Дама Пика


Момиченце от София вече три месеца е в кома, а лекарите не могат да открият каква е причината за тежкото й състояние. Родителите й разказаха пред екип на Историйки, че са водили детето при десетки специалисти, обиколили са всевъзможни клиники, но според докторите малката Рая е напълно здрава и няма причина да е в кома.

„Всеки момент я чакаме да отвори красивите си сини очи и така вече три месеца!. Лекарите нямат обяснение, никой нищо не ни казва, а аз започвам да губя надежда”, разказва майката на 8-годишната Рая през сълзи. Миглена и съпругът й дори са прибегнали до по-нестандартни методи, като посетили известен медиум. Според екстрасенса Рая е „заключена” и е подвластна на тъмни свръхестествени сили. „Момичето е подразнило Дявола”, били думите на врачката. Медиумът посъветвал родителите да разговарят със съученици на момиченцето, които щели да им разкрият какво всъщност се е случило.

„Три пъти викахме Дама Пика”

Миглена се срещнала с приятелка на Рая, с която заедно учели уроците си. В деня, когато дъщеря й изпаднала в безсъзнание, двете били заедно. Приятелката й толкова се изплашила, че цяла седмица отказвала да говори. Когато Рая припаднала, извикала съседите и през цялото време крещяла „Дама Пика беше, Дама Пика го направи”. Откарали Рая в Спешното, където лекарите установили, че е изпаднала в кома.

Седмица след като момичето изпаднало в безсъзнание, приятелката й проговаря. Тя разказва, че двете решили да си поиграят, като извикат Дама Пика. „Затворихме се в банята, за да е по-тъмно и запалихме свещ. Взехме едно малко огледалце и го напръскахме с парфюм. Отгоре сложихме картата на Дама Пика, с лице към огледалото и започнахме да я викаме”, разказва момичето. Три пъти повторили „Дама Пика, покажи се! Дама Пика, покажи се! Дама Пика пука се!”. Като махнали картата от огледалцето, видели знака на Пиката – листо, обърнато наобратно. В този момент огледалцето се пукнало и двете момичета се разпищели. Рая припаднала. „Опитвах се да изляза, но сякаш някой затискаше врата отвън. Накрая се отвори и отидох за помощ”, разказва приятелката й.

Оттогава състоянието на Рая не се променя. Лекарите дават надежда и казват, че няма причина да не се събужда, всички показатели били в норма. Родители обаче започват да губят надежда и все повече си припомнят историята на приятелката й за Дама Пика. „Не вярвам в такива неща, но вече нищо друго не ни остава. Дори започнах да чета истории за Дама Пика и да търся обяснение”, разказва бащата, чийто сърце е разбито.☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Без име

Едно семейство /мъж, жена и малкият им десет годишен син/ пътувало на дълъг път през ноща.
Изведнъж нещо на колата се повредило и останали на пътя... Бащата се сетил че преди стотина метра е подминал някаква голяма сграда, изглеждаща предимно запустяла, но решил да проверят все пак за телефон. Двамата с майката тръгнали, обаче казали на детето за по-сигурно да се заключи и скрие в колата, и в никакъв случай да не отваря... Минал час, когато изведнъж детето чуло някакво странно дращене по покрива на колата, умряло от страх реве и трепери сгушило се долу. Дращенето не спирало. Изведнъж се чули наближаващите сирени на полицията...
Наобиколили колата и един от полицаите на високоговорител казал на детето да излезе от колата без да се обръща назад, и да отиде при него. Детето излязло, но може би и от страх, решило да се обърне. Оказало се, че някакъв психопат драскал по покрива с главите на майка му и баща му.
А запустялата сграда била психиатрична болница!
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Помниш ли?

 Едни мъжи жена се сдобили с малко момиченце. Тъй като те  били много  заети не му обръщали достатъчно внимание.Веднъж когато момиченцето седяло на терасата в хола, майката без искала го стрестнала и то паднало от терасата.
На родителите им се родило ново дете.Когато то навършило 4 годинки.То също седяло на терасата. Майката отишла при него, но не о изплашила и вместо да падне то и казало:

-Мамо помниш преди 4 годинки когато паднах от терасата? Защо не ми помогна, мамо, защо?
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Безръкият Джак

 Една  тъмна вечер малката Алис погледнала през прозореца и видяла нещо. Това нещо я изплашило и затова отишла при майка си. "Мамо, мамо!Ела да видиш едно нещо през прозореца!Страх ме е!!!". Детето повлякло майка си до детската стая и я завело до прозореца. Майката не видяла нищо и затова отишла да си легне. След време от детската стая се чуло пищене.След това малки крачета затропали по коридора и стигнали до спалнята. Детето било се изплашило отново и решило да спи при майка си.

 На сутринта детето било много непослушно и майката му дала листи и моливи да рисува. След малко Алис подала един от листите на майка си. Майката изкрещяла. На листа била нарисувана картина като от художник, а тя изобразявала човек без ръка. Майката казала "Как си нарисувала това? Какво е това?". Изведнъж детето отворило уста но от устните му излязъл чужд мъжки глас, който казал "Кой съм аз ли? Не помниш ли снощи когато детето ти сочеше прозореца. Аз съм това, което я изплаши. Аз съм безръкият Джак!". След тази случка семейтвото на Алис се преместило от къщата, а родителите й никога не споменавали това на дъщеря си.

 

 

 

 Историята написах сама, а идеята ми дойде от коментар във форум.

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Черните пердета

Едно семейство(баща,майка и син) си купили нова къща и отишли до магазина,за да купят пердета за стаята на детето. Започнали да разглеждат и момчето си харесало едни черни перденца, но продавачката го предупредила да не взима точно тях, защото ще го сполети нещастие, но въпреки всичко момчето настояло и му взели точно тези черни пердета. Вечерта,когато ги сложили всички си легнали... в момента в който момчето заспало от пердетата излязла една ръка и го удушила! На следващата вечер майката решила да спи в стаята на детето...същата съдба сполетяла и нея.Зловещата ръка излязла и удошила и нея!На следващата вечер,бащата съкрушен и съсипан решил  да спи в стаята на покойният си син, но в ръката си държал нож. В момента, в който ръката започнала да излиза от пердетата той се обърнал и я отрязал. На следващият ден бащата отишъл в магазина да върне пердетата и какво да види...продавачката била само с една ръка... 
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

До гробището

Един таксиметров шофиор си карал и минал през едно гробище.Навън били много студено,а на пейката пред гробището стояло едно малко русичко,бледо момиченце със синя рокличка с презрамки.Тъй като навън било много студено,а момиченцето било самичко, шофьорът го качил в колата и му дал якето си. След това го закарал в къщи. Момиченцето посочвало пътя само с мимики. Най-накрая стигнали и мъжът казал на момичето ако иска да влезе да вземе пари да му плати и момичето кимнало. Изминал се половин час, но детето не дошло и затова мъжът решил да звънне на вратата да си вземе поне якето и му отворила една жена. Той казал на жената че преди половин час тук е влезнало едно момиче, като подробно дал описанието на момичето и жената му казала: "Вие знаете ли,че преди една седмица погребаха дъщеря ми изглеждаща по този начин!"

 След време същият този мъж отишъл на гроба на един свой приятел и съседният гроб бил този на момичето върху който било поставено якето му!

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Смърт по телефона

Един малък град имало две момичета , които постоянно се обаждали по телефона и си правили шеги с хората.Един ден те отишли на един хълм без позволение,но един луд ги хванал и искал да ги убие,но някакси момичетата се добрали до телефон и се обадили за помощ, но никой не им повярвал и те били жестоко убити.И сега ако някой ти се обади по телефона и мълчи-това са двете момичета, които търсят отмъщение за нелепата си смърт!
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Жълтата лейди

Една вечер едно малко момиче останало само вкъщи.То гледало телевизия,но телевизора се изклучил и момиченцето чуло глас-Аз съм жълтата лейди и съм в твоя град.Стъписано момичето решило че това е някаква шега и отново пуснало телевизора.След 10 минути телефона звъннал когато момичето вдигнало отново чул гласът-Аз съм жълтата лейди и съм пред твоята врата.Изплашено до краен предел момичето седнало в средата на хола и притискало куклата си и отново чуло този глас,но още по-близо-Аз съм жълтата лейди и съм зад теб.Когато детето се обърнало зад него стояла една висока,стройна жена,облечена в жълто,но на лицето си имала нещо като златен воал и когато го махнала от лицето си,лицето и било набръчкано и грозно и мом ичето изпищяло.На другия ден го намерили мъртво в гардероба със збръчкано лице.
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Ще те гепам, ще те изям

Имало едно време един силен мъж който си карал по пътя. На пътя имало един хотел и било полунощ и той решил да си отдъхне. Всичките стаи били заети освен стая 13. Той се качил горе и легнал на леглото. По едно време чул един глас да казва "Ще те гепам, ще те изям." Първо си мислел, че сънува и не обърнал внимание. После гласът станал по-писклив и по-силен и пак "Ще те гепам, ще те изям." Той се уплашил и скочил през прозореца.
На другата вечер един боксьор си карал по същият път, видял същият хотел и всичките стаи били заети освен стая 13 и той се качил горе и си пуснал телевизора. След малко чул писаците "Ще те гепам, ще те изям" и той като другия избягал и се хвърлил от 13ия етаж.
На следващата вечер трети човек си карал по същия път, видял хотела и пак всичките стаи били заети освен стая 13. Качил се горе и чул още щом затворил вратата, "Ще те гепам, ще те изям". Пуснал си силна музика за да не чува, но писъците станали викове с ехо "Ще те гепам, ще те изям". Спрял музиката и се ослушал и разбрал, че идват от тъмен коридор. Преближил се до една врата която водила към банята и бавно я отворил и изведнъж видял
едно ...момченце което седяло на тоалетната с пърст в носа и крещяло ..."ЩЕ ТЕ ГЕПАМ, щЕ ТЕ ИЗЯМ!"
Уебсайт в alle.bg